Nyttig pizza
Pizzadeg:
2 ägg, 1 dl mjölk, 3 msk olivolja, 1 msk fiberhusk, 1,5 dl mandelmjöl. Låt svälla några minuter. Fördela degen på bakplåtspapper. Förgrädda i 200 grader i ca 10 min.
Lägg på ditt favoritpålägg. Själv har jag en favorit med krossade tomater, färska champinjoner, körsbärstomater, lufttorkad skinka, mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter.
Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Pizzasallad:
Gör gärna en extra stor sats då den håller sig länge i kylen och passar till det mesta. Den är godast när den stått ett tag. Hyvla ner en halv vitkål med en osthyvel. Häll i 3 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Rör om.
Bon appetit!
Kommentarer
Trackback